The Sims Power
Dobrodošli na najbolji i prvi bosanski FORUM o popularnoj igri *THE SIMS™️* Registrujte se!
Uživajte. :*The Sims Power

You are not connected. Please login or register

The Sims 2 Castaway Stories. :)

Go down  Message [Page 1 of 1]

1The Sims 2 Castaway Stories. :) Empty The Sims 2 Castaway Stories. :) on Mon Apr 04, 2011 2:27 pm

'Elma_MathersLP

'Elma_MathersLP
Moderator
The Sims 2 Castaway Stories

- The Sims 2: Castaway je treći spin-off Simsa 2 na konzolama. U SAD-u je izdana 22. listopada 2007., a u Europi 26. listopada 2007. za Nintendo DS, Wii, PSP i Playstation 2.

- The Sims 2: Castaway dozvoljava Simu da živi u neistraženom raju na otoku, izvodeći zadatke poput gradnje skloništa, učenja da nađe hranu, i pokušavanja učiniti svoj život što lagodnijim dok traže način da se vrate u civilizaciju. Nagrade su otključane, kad su zadaci izvršeni.

- Nakon kreiranja Simova, na mobitelu će biti pet slika (prva ih prikazuje kako uživaju na putovanju, druga prikazuje kapetana kako pjeva karaoke, treća ih prikazuje kako piju, četvrta ih prikazuje kako primjećuju nadolazeću oluju, i peta prikazuje prevrnuti brod). Ciljevi se mogu pronaću u knjigama na tri otoka. Nakon napuštanja otoka, jedan će od Simova imati nevolja kod kuće zbog računa, telefonskih poziva i posla.

- Tijekom proteklih nekoliko godina pojavilo se zaista mnogo ekspanzija i stuff packova za Simse 2. Nećemo ponovo ulaziti u raspravu je li to dobro ili loše jer je već dobro poznato da nam Simsi nisu odveć dragi. No pored subjektivnih problema sa svim tim dodacima pojavilo se i nekoliko objektivnih problema, a to su hardverski zahtjevi za normalno igranje. Ako imaju instalirano nekoliko dodataka, Simsi zahtijevaju hardverske resurse kao igre s kudikamo boljom grafikom. Što je najgore, čak i s adekvatnim hardverom igra se zna učitavati i po nekoliko minuta. Pohvalno je što je Electronic Arts taj problem kod Castawaya odlučio riješiti time što je igru napravio kao samostalni proizvod, a ne kao add-on za Simse 2.

- Dobra vijest za sve ljubitelje Simsa: Castaway je tipična Sims igra koja u prvi plan stavlja brigu o potrebama vašeg virtualnog čovječuljka. Sve ostalo je više-manje nebitno i sporedno. Osnovna promjena (ili, ako nas baš želite uzrujati - inovacija) u ovom nastavku jest promjena mjesta radnje, koja za sobom povlači kozmetičke promjene i u ostalim aspektima igre. Više se nećete brinuti o uobičajenim urbanim problemima i košenju trave oko svoje predivne kuće u predgrađu, već o pukom preživljavanju na divljem, udaljenom i nenastanjenom otoku. Kako ne bi bilo zabune, naglasit ćemo da su svi mehanizmi igranja ostali isti. I dalje imate posao i dalje stvari koštaju n nečega i još uvijek se brinete o potrebama svojeg čovječuljka.

- Najveće razočaranje koje smo doživjeli u igri je što nema kraja, pa samim time niti očitog cilja igranja. Svaki dan ustajete, odlazite u džunglu, sakupljate hranu i resurse koje mijenjate za druge objekte. Prilikom svih tih radnji nastojite zadržati dobro raspoloženje kako ne biste umrli. Na kraju dana otiđete spavati. Sutra sve opet iznova. Nema broda koji će vas doći spasiti, nema spektakularnih događaja. Ništa, samo svakodnevna kolotečina.

- Kako bi se ipak donekle razbila monotonija, EA je razvio solidnu priču koja počinje samim dolaskom na otok. Nakon što odaberete svoj alter ego, igra će vas upoznati sa situacijom: na pustom ste otoku i nitko vam ne može pomoći osim vas samih. Prvih nekoliko sati igre bit ćete suočeni s tipičnim izazovima za svakog tko se našao na usamljenom otoku. Morat ćete zapaliti vatru i obračunati se s pobješnjelim majmunima. Baš kada budete pomislili da se život smirio naći ćete još Simljana na otoku i susresti se s drugim tipovima problema. Počet će se kovati urote u maniri "svatko protiv svakog", a u cijelu priču EA je uspio ubaciti i izvor vječne mladosti koji će postati predmetom potrage na otoku.

- Priča je odveć kratka i zadaci vezani uz priču koje vam igra daje uglavnom se svode na "odi tamo i pronađi to". Usto je dobra prva četvrtina priče zapravo tutorijal koji vas upoznaje s korisničkim sučeljem igre. Kada završite priču, nastavljate besciljno igrati igru, tj. životariti na otoku (baš kao što inače životarite u predgrađu). Oni koji žele preskočiti priču i odmah se baciti na free form način igranja morat će ipak odigrati priču do polovice kako bi dobili sjekiru koju je moguće nabaviti samo kroz priču, a prilično je bitna za igranje u free formu.

- Izvršavanje zadataka zna biti krajnje naporno zbog grešaka u sustavu reguliranja zadovoljstva, sreće i umora Simsa. Ako vaš čovječuljak nije dovoljno vedar i čio, odbit će izvršiti neki zadatak poput cijepanja drva. To je sasvim razumljivo, no problem je što se igra tada ponaša bugovito i zadatak niti biva izvršen niti neizvršen, stoga je nužno ponovo pokrenuti igru.

- Grafika definitivno nije nešto čime se ova igra može pohvaliti. Jednostavno, pregazilo ju je vrijeme i unatoč očitom trudu da se sitnicama i novim teksturama igra vrati u život to naprosto više nije moguće. Da problem bude gori, čim se na sceni nalazi više objekata frame rate vidljivo opada i igra trza čak i na prilično jakom računalu.

- Zvuk je mnogo bolji od grafike. Glazba je vrlo kvalitetna i izuzetno zarazna. Ambijentalni zvukovi bogati su i adekvatno dočaravaju atmosferu otoka.

- Ako ste ljubitelj Simsa, ne sumnjamo da ćete htjeti nabaviti i ovaj nastavak koji će vas oduševiti zbog promjene ambijenta i mjesta radnje. Ako pak ne volite Simse, Castaway definitivno nije igra za vas jer je odveć slična svim ostalim igrama iz ove franšize.

[You must be registered and logged in to see this image.]

[You must be registered and logged in to see this image.]

[You must be registered and logged in to see this image.]

[You must be registered and logged in to see this link.]

Uživajte. What a Face

https://www.facebook.com/profile.php?id=100000451362314

2The Sims 2 Castaway Stories. :) Empty Re: The Sims 2 Castaway Stories. :) on Mon Apr 04, 2011 7:03 pm

Simsica

Simsica
Admin
Igrala sam ga jednom na pleystation-u ali nisam znala o cemu se radi pa mi nije bilo zanimljivo.
Sad mi se pravo igra SUPER JE!

https://www.facebook.com/pages/The-Sims-Power/175896932461559?sk=

3The Sims 2 Castaway Stories. :) Empty Re: The Sims 2 Castaway Stories. :) on Tue Apr 05, 2011 12:40 pm

'Elma_MathersLP

'Elma_MathersLP
Moderator
Nažalost, nemam ga, ali čim ga nabavim ponijet' ću ti ga. I love you

https://www.facebook.com/profile.php?id=100000451362314

4The Sims 2 Castaway Stories. :) Empty Re: The Sims 2 Castaway Stories. :) on Tue Apr 05, 2011 12:52 pm

Simsica

Simsica
Admin
Mozee :* <3

https://www.facebook.com/pages/The-Sims-Power/175896932461559?sk=

5The Sims 2 Castaway Stories. :) Empty Re: The Sims 2 Castaway Stories. :) on Fri Apr 15, 2011 4:53 pm

piiiinkiiii

piiiinkiiii
Fan
coool Very Happy

Sponsored content


Back to top  Message [Page 1 of 1]

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum