The Sims Power
Dobrodošli na najbolji i prvi bosanski FORUM o popularnoj igri *THE SIMS™️* Registrujte se!
Uživajte. :*The Sims Power

You are not connected. Please login or register

The sims 2

Go down  Message [Page 1 of 1]

1The sims 2 Empty The sims 2 on Fri Apr 01, 2011 12:32 pm

Simsica

Simsica
Admin
The Sims 2 strateška je računalna igra, simulacija stvarnog života, čiji je programer tvrtka Maxis, a izdavač Electronic Arts. Nastavak je najbolje prodavane igre u povijesti, The Sims. U prodaju je puštena 17. rujna, 2004. i prodana je u milijun kopija, samo u prvih deset dana. The Sims 2 igra puštena je u prodaju zasebno za svaku platformu. Namijenjena je Windows operacijskom sustavu, Mac OS X, i nekoliko drugih konzola. Dosad je u prodaju pušteno osam ekspanzija i deset dodataka za igru.
U The Sims 2, igrač preuzima kontrolu nad životima Simsa, računalnih likova u igri, u njihovu međuodnosu s njihovom virtualnom okolinom, od svakodnevnih aktivnosti do stvaranja veza s drugim Simsima, na način sličan kao i u stvarnom životu. Igra se temelji na svojoj prethodnici, The Sims, dopuštajući Simsima da prođu kroz šest stadija svoga života i objedinjujući ih u potpuno novi 3D mehanizam igre.


[You must be registered and logged in to see this image.]


Igranje igre
The Sims 2 nema određen cilj. Samo igranje igre slobodoumno je, dozvoljavajući igraču slobodu da virtualne likove, Simse, upravlja na onaj način na koji njemu odgovara. Sveopće kruženje čitave igre odraz je stvarnog života: rođenje, odrastanje, sklapanje braka, rađanje djece, starenje te na kraju, neizbježna smrt. Ovo kruženje nije ograničeno, jer nema potrebe i obaveze za ženidbu (Simsi imaju mogućnost posvojiti dijete), a čak se i sama smrt može izbjeći.

[You must be registered and logged in to see this image.]

Susjedstva i parcele
Susjedstvo je u The Sims 2, grubo rečeno, istovjetno izbornicima za spremanje u drugim igrama. Teorijski rečeno, igrač može spremiti neograničen broj susjedstava. Susjedstva su zasebna mjesta; Simsi iz jednog susjedstva ne mogu komunicirati sa Simsima iz drugog susjedstva. Susjedstva prikazana u izborniku za susjedstva nazivaju se još i "osnovnim susjedstvima", kako bi ih se razlikovalo od susjedstava koja postaju dostupna nakon instaliranja određenih ekspanzija, ili dodataka za The Sims 2. The Sims 2 ima tri različita susjedstva koja uvijek dolaze s igrom koje je napravio Maxis, a to su: Pleasentview, Strangetown i Veronaville.
Svako susjedstvo u sebi sadrži parcele. Postoje dvije vrste parcela: stambene parcele i parcele zajednice (dodano ih je još u The Sims 2: University). Stambeno zemljište sadrži kuće u kojima Simsi žive, dok parcele zajednice sadrže odredišta koja Simsi mogu posjetiti. Parcela zajednice može sadržavati restorane, butike, teretane, itd. Susjedstvo može sadržavati neograničen broj obje vrste parcela. Susjedstva koja dolaze s ekspanzijama često se koriste kako bi se zemljišta razdijelila te je na taj način napor memorije tijekom otvaranja susjedstva smanjen.
Tijekom ranog planiranja igre, programerski tim u Maxisu otkrio je javnosti plan da igra u prodaju krene s jednim susjedstvom imena Riverside. Nažalost, zbog šestomjesečnog kašnjenja same igre, ideja je propala i Riverside nikada nije ušao u sastav igre.

Simsi [uredi]
Simsi su glavni likovi igre The Sims 2. Oni stare, imaju određene potrebe, ostvaruju snove i ciljeve, imaju vlastite osobnosti, stvaraju veze, imaju posao te na kraju, umiru. Simsi prolaze kroz šest (ili sedam u The Sims 2: University) jedinstvenih stadija života: novorođenče, dojenče, dijete, adolescent, punoljetnik (u University), odrastao Sims i ostarjeli Sims. (Stadij punoljetnika dostupan je samo onom Simsu koji ode na sveučilište. Sims koji odluči ne otići na sveučilište, prelazi direktno iz adolescenta u odraslu osobu). Kako se njihov život odvija, uloge Simsa mijenjaju se u odrazu na njihovu dob. Novorođenčad je potpuno ovisna o zrelijim Simsima da bi ispunili svoje potrebe. Dojenčad komunicira na temeljnoj razini sa svojom okolinom te bivaju učeni osnovnim vještinama, kao što je hodanje i pričanje. Djeca idu u školu i dobivaju novi, ali ograničen smisao samostalnosti. Adolescenti pronalaze više samostalnosti, dobivajući mogućnost poslova od tri razine. Odrasli Simsi u potpunosti su neovisni; mogu sklapati brakove, imati djecu, i doći do vrha svojih odabranih karijera. Ostarjelim Simsima, nakon što su prošli kroz svoje mladenačke godine, otvaraju se vrata mirovine; mogu prestati s poslom koji su imali kao odrasli Simsi, ali se ponovo mogu zaposliti samo u karijerama od tri razine, baš poput adolescenata.
Simse kroz život vode njihove najosnovnije potrebe. U The Sims 2, Simsi imaju osam osnovnih potreba, ili motiva, ovisno o njihovoj dobi. mjehur (bladder), udobnost (comfort), energija (energy), okoliš (environment), čistoća (hygiene), zabava (fun), druženje (social) i glad (hunger). U drugim ekspanzijama kao što je The Sims 2: Pets, ljubimci imaju posebne potrebe kao što su grebanje (schratching) i žvakanje (chewing). Važnost jedne potrebe prevladava nad drugom. Primjerice, Sims čiji je motiv gladi zanemaren može umrijeti od gladi, dok će Sims čiji je motiv čistoće zanemaren samo smrdjeti. Motivi se međusobno objedinjuju i čine Raspoloženje (Mood) jednog Simsa. Ako su motivi općenito niski, raspoloženje Simsa bit će negativno, onemogućujući mu vršenje pojedinih radnji. Jedan od izazova The Sims 2 jest pravilno uravnotežiti sve potrebe tijekom života Simsa.
U The Sims 2, svaki Sims, od adolescenta pa nadalje, ima jednu od sedam Aspiracija (Aspiration): obitelji, bogatstvu, znanju, popularnosti, romantici, užitku i zapečenom siru (aspiracija užitku i zapečenom siru uvedene su u The Sims 2: Nightlife ekspanziji, za The Sims 2). Ove aspiracije vode Simse kroz čitav njihov životni vijek. Za igrača, najvidljiviji element Simsove aspiracije jest ploča Želja i Strahova. Svaki Sim ima svoje Želje i Strahove, ovisno o nekim određenim čimbenicima kao što su njegova aspiracija, razina aspiracije, stadij života i trenutne okolnosti. Kada se Želja ispuni, dodjeljuju se aspiracijski bodovi i Aspiracijski metar popuni se u skladu s bodovima. Obrnuto od toga, ako se ostvari Strah, aspiracijski se bodovi oduzimaju i metar se snizi. Postoji šest razina Aspiracijskog metra, najviša je platinasta, zatim zlatna, dvije razine zelene i dvije razine crvene. Aspiracijski metar igra veliku ulogu u određivanju trajanja života u ostarjeloj dobi do smrti. Primjerice, ako Sim koji je u ostarjelu dob prešao s platinastim Aspiracijskim metrom, živjet će mnogo duže od onih koji su u tu dob prešli s crvenim. Aspiracijski se bodovi mogu iskoristiti za kupnju mnogih korisnih predmeta, čije se potencijalno blagotvorno i korisno djelovanje može pokazati negativnim ako je Simova aspiracijska razina niža od zlatne.
Osobnost je količinski način mjerenja Simovog ponašanja. Postoje pet različitih vrlina, svaka opisana sa svojom suprotnom manom: uredan/neuredan, komunikativan/sramežljiv, aktivan/lijen, razigran/ozbiljan i ljubazan/čangrizav. Ove vrline i mane određuju brzinu učenja novih vještina, razinu opadanja potreba, tip međuodnosa koje će Sim imati s drugim Simsima, njegovo prihvaćanje određenih odnosa i načina komunikacija itd.
Adolescenti i ostarjeli Simsi mogu odabrati posao u jednoj od deset različitih karijera. Karijere odraslih Simsa imaju deset razina svaka, dok karijere adolescenata i ostarjelih Simsa (jednake su) imaju samo tri razine. Tih deset karijera jesu: Sport, Poduzetništvo, Kriminal, Provedba zakona, Medicina, Vojska, Politika, Znanost i Lijenčina. Još četiri karijere uvedene su s University ekspanzijom, ili dodatkom, a to su Show Business, Nadnaravna, Prirodoslovna znanost i Umjetnost. Napredak u svakoj od karijera ovisi o učenju raznih vještina (svaka karijera zahtijeva tri specifične vještine, a University karijere zahtijevaju četiri) i o određenom broju obiteljskih prijatelja. S University ekspanzijom, Sim može dobiti diplomu koja omogućuje brži napredak u određenim karijerama, ovisno o osnovnom kolegiju koji je Sim (igrač) odabrao i apsolvirao.
Simsi ostvaruju dvije vrste veza – dnevnu i doživotnu. Dnevne su veze one na koje najviše utječu interakcije s ostalim Simsima, ili nedostatak istih. U pravilu se mijenjaju sa svakom interakcijom i pomiče se dva boda prema neutralnom stanju (nula na ljestvici od -100 do +100) svaki dan. Na doživotne se veze obično djeluje snažnim interakcijama (obično romantičnim), i proces zvan normalizacija/propadanje, kada se periodično, kroz dan, doživotna veza smanjuje i prilagođava u proporciji s trenutačnom dnevnom vezom.
Simsi mogu umrijeti na mnogo načina. Ako Sim dostigne kraj svoga stadija ostarjelog Sima, umrijet će od starosti; Simsi bliski s preminulim dobivaju njegovo nasljedstvo ovisno o vezi koju je ovaj imao s preminulim Simom. Simsi se mogu susresti i s preuranjenom smrću na mnoge načine. Preminuli Simsi iza sebe ostavljaju oznake (obično nadgrobni reljef ili urnu), koja je obično opsjednuta Simovim duhom. Duhovi su prozirni, ali su obojeni na različite načine da bi naznačili koju su smrt doživjeli. Duhovi koji lutaju određenim zemljištem plaše druge Simse do smrti ako su njihove potrebe ili motivi dovoljno niski. Simsi mogu umrijeti od straha, strujnog udara, utapanja, padajućeg satelita, požara, gladi, bolesti, buha, Kravobiljke (samo u The Sims 2: University), Sunčeve svjetlosti (samo vampiri u Nightlife) ili padom dizala (samo u Open for Business).

"Vrste" Simsa
Igrivi Simsi mogu se napraviti jednim od tri moguća načina. Igrivi Simsi mogu se napraviti koristeći se Create-a-Family sistemom te ih na taj način uvesti u igru, zatim rođenjem ili usvajanjem u postojeću obitelj, ili pak useljenjem neigrivog lika u zemljište igrivog Simsa. Zbog potreba igre, postoje dvije vrste neigrivih likova. "Townie" Simsi su, grubo rečeno, istovjetni igrivim Simsim, samo što zapravo ne žive na zemljištu. Imaju posao i ostale karakteristike poput svih Simsa, osim što ne stare, što se može prekinuti ako se usele u neko zemljište. Tada postaju igrivi.
Postoje i kućni ljubimci dodani u The Sims 2: Pets ekspanziji. Igrač ne može kontrolirati ljubimce, ali Simsi mogu vršiti razne interakcije s njima.
Još jedna vrsta neigrivih Simsa jesu NPC Simsi. NPC Simsi služe za neke posebne funkcije, ili kao NPC Simsi za stambena zemljišta (spremačica, vrtlar, vodoinstalater, itd.), radnik na zemljištu zajednice (primjerice, blagajnik), ili Sim koji vrši neku specifičnu funkciju (socijalni radnik, utjerivač duga, Crni kosac, Zeko za druženje, itd.). S nekim iznimkama, bilo koji Townie ili NPC Sims može postati igrivi Sim ako on ili ona prihvate poziv da useljenje od igrivog Sima. Doduše, ako se NPC useli s drugim Simom, izgubit će svoj posao i pokazat će se kao "nezaposlen". Njihovu će ulogu zamijeniti drugi NPC.[img]Simsi [uredi] Simsi su glavni likovi igre The Sims 2. Oni stare, imaju određene potrebe, ostvaruju snove i ciljeve, imaju vlastite osobnosti, stvaraju veze, imaju posao te na kraju, umiru. Simsi prolaze kroz šest (ili sedam u The Sims 2: University) jedinstvenih stadija života: novorođenče, dojenče, dijete, adolescent, punoljetnik (u University), odrastao Sims i ostarjeli Sims. (Stadij punoljetnika dostupan je samo onom Simsu koji ode na sveučilište. Sims koji odluči ne otići na sveučilište, prelazi direktno iz adolescenta u odraslu osobu). Kako se njihov život odvija, uloge Simsa mijenjaju se u odrazu na njihovu dob. Novorođenčad je potpuno ovisna o zrelijim Simsima da bi ispunili svoje potrebe. Dojenčad komunicira na temeljnoj razini sa svojom okolinom te bivaju učeni osnovnim vještinama, kao što je hodanje i pričanje. Djeca idu u školu i dobivaju novi, ali ograničen smisao samostalnosti. Adolescenti pronalaze više samostalnosti, dobivajući mogućnost poslova od tri razine. Odrasli Simsi u potpunosti su neovisni; mogu sklapati brakove, imati djecu, i doći do vrha svojih odabranih karijera. Ostarjelim Simsima, nakon što su prošli kroz svoje mladenačke godine, otvaraju se vrata mirovine; mogu prestati s poslom koji su imali kao odrasli Simsi, ali se ponovo mogu zaposliti samo u karijerama od tri razine, baš poput adolescenata. Simse kroz život vode njihove najosnovnije potrebe. U The Sims 2, Simsi imaju osam osnovnih potreba, ili motiva, ovisno o njihovoj dobi. mjehur (bladder), udobnost (comfort), energija (energy), okoliš (environment), čistoća (hygiene), zabava (fun), druženje (social) i glad (hunger). U drugim ekspanzijama kao što je The Sims 2: Pets, ljubimci imaju posebne potrebe kao što su grebanje (schratching) i žvakanje (chewing). Važnost jedne potrebe prevladava nad drugom. Primjerice, Sims čiji je motiv gladi zanemaren može umrijeti od gladi, dok će Sims čiji je motiv čistoće zanemaren samo smrdjeti. Motivi se međusobno objedinjuju i čine Raspoloženje (Mood) jednog Simsa. Ako su motivi općenito niski, raspoloženje Simsa bit će negativno, onemogućujući mu vršenje pojedinih radnji. Jedan od izazova The Sims 2 jest pravilno uravnotežiti sve potrebe tijekom života Simsa. U The Sims 2, svaki Sims, od adolescenta pa nadalje, ima jednu od sedam Aspiracija (Aspiration): obitelji, bogatstvu, znanju, popularnosti, romantici, užitku i zapečenom siru (aspiracija užitku i zapečenom siru uvedene su u The Sims 2: Nightlife ekspanziji, za The Sims 2). Ove aspiracije vode Simse kroz čitav njihov životni vijek. Za igrača, najvidljiviji element Simsove aspiracije jest ploča Želja i Strahova. Svaki Sim ima svoje Želje i Strahove, ovisno o nekim određenim čimbenicima kao što su njegova aspiracija, razina aspiracije, stadij života i trenutne okolnosti. Kada se Želja ispuni, dodjeljuju se aspiracijski bodovi i Aspiracijski metar popuni se u skladu s bodovima. Obrnuto od toga, ako se ostvari Strah, aspiracijski se bodovi oduzimaju i metar se snizi. Postoji šest razina Aspiracijskog metra, najviša je platinasta, zatim zlatna, dvije razine zelene i dvije razine crvene. Aspiracijski metar igra veliku ulogu u određivanju trajanja života u ostarjeloj dobi do smrti. Primjerice, ako Sim koji je u ostarjelu dob prešao s platinastim Aspiracijskim metrom, živjet će mnogo duže od onih koji su u tu dob prešli s crvenim. Aspiracijski se bodovi mogu iskoristiti za kupnju mnogih korisnih predmeta, čije se potencijalno blagotvorno i korisno djelovanje može pokazati negativnim ako je Simova aspiracijska razina niža od zlatne. Osobnost je količinski način mjerenja Simovog ponašanja. Postoje pet različitih vrlina, svaka opisana sa svojom suprotnom manom: uredan/neuredan, komunikativan/sramežljiv, aktivan/lijen, razigran/ozbiljan i ljubazan/čangrizav. Ove vrline i mane određuju brzinu učenja novih vještina, razinu opadanja potreba, tip međuodnosa koje će Sim imati s drugim Simsima, njegovo prihvaćanje određenih odnosa i načina komunikacija itd. Adolescenti i ostarjeli Simsi mogu odabrati posao u jednoj od deset različitih karijera. Karijere odraslih Simsa imaju deset razina svaka, dok karijere adolescenata i ostarjelih Simsa (jednake su) imaju samo tri razine. Tih deset karijera jesu: Sport, Poduzetništvo, Kriminal, Provedba zakona, Medicina, Vojska, Politika, Znanost i Lijenčina. Još četiri karijere uvedene su s University ekspanzijom, ili dodatkom, a to su Show Business, Nadnaravna, Prirodoslovna znanost i Umjetnost. Napredak u svakoj od karijera ovisi o učenju raznih vještina (svaka karijera zahtijeva tri specifične vještine, a University karijere zahtijevaju četiri) i o određenom broju obiteljskih prijatelja. S University ekspanzijom, Sim može dobiti diplomu koja omogućuje brži napredak u određenim karijerama, ovisno o osnovnom kolegiju koji je Sim (igrač) odabrao i apsolvirao. Simsi ostvaruju dvije vrste veza – dnevnu i doživotnu. Dnevne su veze one na koje najviše utječu interakcije s ostalim Simsima, ili nedostatak istih. U pravilu se mijenjaju sa svakom interakcijom i pomiče se dva boda prema neutralnom stanju (nula na ljestvici od -100 do +100) svaki dan. Na doživotne se veze obično djeluje snažnim interakcijama (obično romantičnim), i proces zvan normalizacija/propadanje, kada se periodično, kroz dan, doživotna veza smanjuje i prilagođava u proporciji s trenutačnom dnevnom vezom. Simsi mogu umrijeti na mnogo načina. Ako Sim dostigne kraj svoga stadija ostarjelog Sima, umrijet će od starosti; Simsi bliski s preminulim dobivaju njegovo nasljedstvo ovisno o vezi koju je ovaj imao s preminulim Simom. Simsi se mogu susresti i s preuranjenom smrću na mnoge načine. Preminuli Simsi iza sebe ostavljaju oznake (obično nadgrobni reljef ili urnu), koja je obično opsjednuta Simovim duhom. Duhovi su prozirni, ali su obojeni na različite načine da bi naznačili koju su smrt doživjeli. Duhovi koji lutaju određenim zemljištem plaše druge Simse do smrti ako su njihove potrebe ili motivi dovoljno niski. Simsi mogu umrijeti od straha, strujnog udara, utapanja, padajućeg satelita, požara, gladi, bolesti, buha, Kravobiljke (samo u The Sims 2: University), Sunčeve svjetlosti (samo vampiri u Nightlife) ili padom dizala (samo u Open for Business). "Vrste" Simsa [uredi] Igrivi Simsi mogu se napraviti jednim od tri moguća načina. Igrivi Simsi mogu se napraviti koristeći se Create-a-Family sistemom te ih na taj način uvesti u igru, zatim rođenjem ili usvajanjem u postojeću obitelj, ili pak useljenjem neigrivog lika u zemljište igrivog Simsa. Zbog potreba igre, postoje dvije vrste neigrivih likova. "Townie" Simsi su, grubo rečeno, istovjetni igrivim Simsim, samo što zapravo ne žive na zemljištu. Imaju posao i ostale karakteristike poput svih Simsa, osim što ne stare, što se može prekinuti ako se usele u neko zemljište. Tada postaju igrivi. Postoje i kućni ljubimci dodani u The Sims 2: Pets ekspanziji. Igrač ne može kontrolirati ljubimce, ali Simsi mogu vršiti razne interakcije s njima. Još jedna vrsta neigrivih Simsa jesu NPC Simsi. NPC Simsi služe za neke posebne funkcije, ili kao NPC Simsi za stambena zemljišta (spremačica, vrtlar, vodoinstalater, itd.), radnik na zemljištu zajednice (primjerice, blagajnik), ili Sim koji vrši neku specifičnu funkciju (socijalni radnik, utjerivač duga, Crni kosac, Zeko za druženje, itd.). S nekim iznimkama, bilo koji Townie ili NPC Sims može postati igrivi Sim ako on ili ona prihvate poziv da useljenje od igrivog Sima. Doduše, ako se NPC useli s drugim Simom, izgubit će svoj posao i pokazat će se kao "nezaposlen". Njihovu će ulogu zamijeniti drugi NPC.

https://www.facebook.com/pages/The-Sims-Power/175896932461559?sk=

Back to top  Message [Page 1 of 1]

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum